4 Temmuz 2010 Pazar

14. Kitap : Yaza Yolculuk - Tomris Uyar

Solda ön yüzü görünen kitabın daha büyük bir görselini buraya almak istedim ancak internette bulamadım, Tomris Uyar bir dönem Can Yayınları ile çalışmış ama daha sonra kitaplarını YKY basmış, YKY baskılı kitabın ön kapağını buraya koymak içimden gelmedi, sanki elimdekine haksızlık edecekmişim gibi... Kitap kapakları biraz da okuduğum kitapları benim gözümüzde karakterize ediyor, oysa içerik önemli bunu ben de biliyorum.

Öykü okumak, öyküyü sevmek zevkle ilintili. Elimdeki kitap hepitopu 110 sayfa. Ama içindeki bir öykü ile uzun uzun vakit geçirdim, o öyküyü bitirip hemen bir sonrasında beni bekleyene hemen geçmeyi de istemedim, hoş kitap bitti ama bir süre daha ortalarda durup bir çırpıda rafa yollanmayacak besbelli. Ben bu öykücü kadını ve elimdeki kitapta "Ölen Otelin Müşterileri" ile "Düzbeyaz Bir Çağrı" öykülerini çok sevdim.

Elimdeki kitabın kapağında bir Mustafa Pilevneli resmi var, eserlerini görmek istersen diye sana buraya kısacık bir yol bırakıyorum ki sen de bilirsin görmek güzeldir...

3 yorum:

G ü n e ş K i t a b e l e r i dedi ki...

temmuz ve agustos ayinda yazdiklarini okudum keyifle, senin yazilarini özlüyorum. betimlemelerin, cümlelerin bazen iki, bazen üc kez okunasi oluyor ya buna bayiliyorum,

hoskalasin bitanesi :)

çello çalan kedi dedi ki...

canum,
e bakıyorum yazı açısından ağustos gerçekten kısır geçmiş ama bu süre içinde şahane bir tatil geçti başımdan, tatilden döneli 3-4 gün oluyor ilk kez bu akşam bilgisayarın başına geçip çektiğim fotoğraflara bakabildim, fotograflarla işim bitsin buradan da yayınlarım, tatili yazarım ve belki böylece kendimi sana affettirmiş sayarım olur mu?

çok özledim seni.

G ü n e ş K i t a b e l e r i dedi ki...

Affettirmek??? Himmm, bu kadar dost ve candan oldugun icin seni affediyorum, bi daha böyle güzel özelliklerle cikma karsima ;)

Tatil hayatta basimiza gelen en güzel seylerden. Günes olsun da n'olursa olsun modundaki bizler sana özendik, seninle tatilde olmayi düsledik :)

O zaman fotograflarini bekliyoruz, hosgeldin!!!