5 Mart 2011 Cumartesi

Bir Cumartesi Gecesi

Bugün nasıl güzel bir gün anlatamam. Yok yok güzel olan hava sadece, ülkenin gündemi malum pek bir karanlık. Bir de Blog meselesi var, Janis blogların yasaklandığını öğrendiği gün şöyle demişti facebook sayfasından. "Bugün Blogger, yarın Facebook. Öbür gün sabah kalktığınızda ağzınızda bir bantla uyanmayacağınız ne malum?" Ne kadar haklı. Gazetecilerin eylem yaptığı gün, bir gazeteci 15 ay hapis cezası aldı. Her an her şey olabilir. Ama yine de bu duruma alışamıyorum işte.

Hava diyordum öyle güzel ki, motorla işe gidebilirim. Gitmesine gittim de, gün içerisinde çalışmayı hiç istemedim. Güneşin altında uyumak, boş boş sağa sola bakınmak, zaman kavramını kurcalamayarak oturmak istedim. Hadi en fazla elime bir çöp alayım da toprağa filan şekiller çizeyim misal, o da bir zahmet.

Eve geldikten sonra mutfağa girdim, cevizli bir kek fırında, yanımda bilgisayar. Blues Brothers parçalarına Oğuz bayılır, ben abudik şekilde dans etmesini severim, işte öyle kendimce popomu kıvırtarak, kekin hamurunu hazırlarken etrafa dağılan undu şeker kavanozuydu, vanilin paketiydi işte bunları toplayarak masaya oturduk, yok canım akşam saati ama biz kahvaltı yapıyoruz, bugün cumartesi, evde sıcak yemek yok. Çayımız gayet güzel demli. Kekimiz sımsıcak.

Şimdi ben birazdan Oğuz'un yanına gideceğim, House izleyeceğiz. Ne de olsa henüz bunlar yasak değil, hazır gözlerimize siyah bantlar geçirilmemişken tadını çıkaralım.

Not: Engin Ardıç konusuna da değinmek istiyordum ama değinmeye de değmez diye düşünüyorum, öyle.

2 yorum:

Aydedeye havlayan dedi ki...

ne güzel!! kek, house, güneşli cumartesiler.. evet keşke bugün sabah sabah 2 gazetecinin daha içeri atılmasını öğrenmeseydik haberlerden ve engin beyler hiç varolmamış olsaydı keşke!

seneryocu2 dedi ki...

sevgili çello,mart ayı yazılarını zevkle okudum.form tutmuşsun.şıkır şıkır yazmaya devam.

ama gel gör ki,bloğuma,bloğuna ve cümle bloglara girmeye kalktığımda ,bu site mahkeme kararıyla iletişime kapanmıştır yazısıyla karşılaştım uzun süredir.her nasılsa ben bir şekilde aştım .ama aşamayan sessiz bir çoğunluk herzaman vardır ve olacaktır!

engin ardıç denilen,egosu şişik yazar hakkında,İTÜ sözlükte ,seneryocu2 nick'ile 3 yazı yazdım.bakacak olursan belki senin de düşüncelerini dile getirmişimdir
kimbilir.hadi sağlıcakla kalın.Pirinç'e de o kadar yüklenme! o da ilgi bekler...