27 Ekim 2009 Salı

Hipotroid misin nesin?

Tam bir ay önce kan testlerimi yaptırdım yaptırmasına ama doktoruma gösterememiştim. Öyle bir aile hekimim var ki her hasta ile yakından ilgileniyor ve muayene olmak için odaya giren hastaya şaşırtıcı şekilde önem gösteriyor, sorulan her soruya sakince yanıt verdiği belli, zira tüm yaşlı teyzeler ve amcalar içeriden "ne iyi ilgilendi" ifadesiyle çıkıyor.

Bugün neredeyse 1.5 saat önümdeki 8 hastanın muayenesinin bitmesini bekledim. Beklerken iki adım ilerideki Sezen'in eczanesinde oturdum, gazete okudum, Ayşe ablanın çayını içtim, Sezen'in masasına günaydın mesajı bıraktım, orada çalışan kızlarla lafladım, arada bir "sıra bana gelmiş midir?" düşüncesiyle gidip baktım, sonra yine eczaneye döndüm, kitapları karıştırdım, etrafımda tanıdıklarımın çoğaldığı Edirne'deki yaşamımın bana sunduğu tüm nimetlerden faydalandığımı farkedip kendime bıyık altından gülümsedim ve doktorun odasına girdim. Kolumdaki lekeler için benden bir ay önce tahlil istediğini, sonuçları ancak getirebildiğimi, anemi sorunumun kronik olduğunu söyledim. "Anemiye takılmıyorum. Sizde hipotroid var" dedi. Yani Tsh değerlerim yüksek, yani troid hormonum düşük. Emin olmak için T4 değerlerime bakılacak.

Aslını sorarsan hipotroid sorunu yaşıyor olmam kadar doğal bir şey olamaz, babamın gen haritasından kendime bulup aşırdığım miras demek buymuş. Gerçi kesin bir şey yok. Eğer teşhis bu olursa zaman zaman girdiğim depresyon benzeri ruh hallerimi, anemiye bağladığım halsizliğimi, herkesin başına geldiğini sandığım sabahları yataktan çıkmayı istememelerimi, merdiven çıkarken yorulmalarımı anlamlı bulacağım.

2 yorum:

kara kitap dedi ki...

peki kilo verememe sorunun da var mı?eğer varsa ahanda doğru teşhis.bugün endokronoloji uzmanın tarafından çok fena azarlandım.ben de de hipotiroid var ve 4 ayda 6 kilo almışım.öfff.eğer sorun varsa çook sağlıklı beslenmem gerekiyor ve ilacını düzenli alman.

çello çalan kedi dedi ki...

kilo sorunumu ben kafamda ludiomil'e bağlamıştım. test sonuçlarım çıksın, bilgilendiririm. hımmm kilo kısmı çok sıkıcı... hay allah...:)