11 Kasım 2009 Çarşamba

Örümcek işte

Ay çok canım sıkkın. Yaşlanıyorum. Yarın uzman bir doktor ile görüşmeyi diliyorum. Tiroid konusunda. Bugün cildiye doktoru ile görüştüm. Kolumdaki lekeler ile ilgili. Adam baktı ve spider bu dedi. Yani dedim. Örümcek işte dedi. Ay onu anladım annem. Yani nolcak şimdi? Yakacağız dedi. İşin estetik kısmını şimdi önemsemiyorum. Neden oluyor sen hele bana onu söyle? Hormon kaynaklı oluşabileceğini söyledi ve hormon testi istedi. Nihayetinde cildiyeci bu amca. Sonuçlar önündeki ekrana düştüğünde "çok ciddi bir tiroid rahatsızlığı geçirmişsiniz farkında olmadan" dedi. E tamam bu 10 gündür bildiğim ve önemsemediğim bir rahatsızlık diyemedim. Siz dedi gözümün içine baka baka, "en kısa zamanda, yarından tezi yok bir endrokrinoloji uzmanına görünün, hemen ama durmayın sakın vakit kaybetmeyin. "
Öffffffffffffff.
Yarın sabah ilk iş o uzmandan bir tane bulup görüşmeyi ve yakama yapışan tiroidsel sıkıntının sadece ilaçlarda kalmasını diliyorum.

Bu arada kısa bir not: Sen benim bu tıpsal mevzularda kara haber veriyormuş gibi oluşuma bakma, unutma ki ben panik bozukluğu olan bir kadınım. Neticede bu lekelere bakıp kendi kendime önce kan kanseri teşhisi koyduğumu sonra karaciğer yetmezliğinden tut da tüm karaciğer hastalıklarını kendime etiketlemiş insanım. O yüzden hastalıklarımı büyütür, ciddiyetini son safhalarına kadar çıkarırım. Ben yeterince endişe hormonu salgılıyorum bunlar için, sen kendini yorma, üzme, bu bana yeter.

2 yorum:

dwarfwaves dedi ki...

bol geçmiş olsun...ne kadar abartasyon ya da minilize edilmiş bir hastalık olursa olsun hastalık hastalıktır.. şifa perilerin yamacından eksik olmasın...bu arada sayfanı açınca çalan şarkıyla bir huzura gark oldum..mayış mayış yazıyorum bu yorumu :))ha bu arada yaşlanmak falan ne kuzum???aynı yaşdayız da :)))

geveze baykuş dedi ki...

geçmiş olsun. zaten yarın bir uzman bulacağını söylemişsin ama, ne olur ihmal etme. bir de, doktorlar yeterince sinir bozucu oluyorlar, sen kendini rahat bırak tamam mı :)