15 Haziran 2010 Salı

Olan biten

Çok kısacık vaktim var, bıdıbıdı anlatıp gidicem.

Pazar günü evimizi tertemiz pırıl pırıl yaptık, sonra içimiz nasıl huzurla doldu anlatamam, bu temizlik esnasında en çok zamanı portmantomuza (türkçesi yok mu bunun) ve tek gözlü çekmecesine ayırdım. Sanırım ayakkabıların toplanması, orada unutulmuş kışlıkların kaldırılması, yıkanması, son altı ay içinde birikmiş fişler, kredi kartı slipleri, elektrik faturaları, ödendi makbuzları gibi ıvız zıvır şeylerin toparlanması, ayıklanması, klasörlenmesi tam üç saatimi aldı, ne kadar dağılmış olduğumuzu sen düşün, bütün bunlara pazar sabahı saat 08.30 sularında başladım, elbette Oğuz uyurken, sonra Oğuz uyandı, harika bir kahvaltı hazırladı, kahvaltıda ana yemek naneli peynirli omlet ... Pazar işte biraz böyle geçti. Yorgunlukla ama evin içindeki birikmişlerin kışkışlanmasının ruhumuzu da arındırmasıyla.

Pazartesi. Akşam eve gelip balkonda bezelye ve taze fasülye ayıkladım, yine balkonda soğan ve domates soydum, e yemeğin büyük kısmını balkon masasında hazırladım, Pirinç karşımdaki koltukta, bir ara başımı kaldırdım, bir elimde bıçak taze fasülye ayıklarken hem, baktım Oğuz geliyor, bir Oğuz'a baktım uzaktan, bir kendime baktım, karşımdaki koltukta yalanıp duran Pirinç'e ve şimdi tam açıklayamayacağım bir hisle dolup taştım, mutluluk dedim, işte bu! Başımı kaldırdığımda sevdiğimin gelmesi, taze fasülye ayıklıyor olmam, Pirinç'in yalanıp durması...

Akşamları tek yaptığımız şey elbette maçları izlemek ve hiç durmadan kendi aramızda yorumlar yapabilmek. Ben anne misali futbolcuların saçına sakalına takmış durumdayım, hemen her maçta bir futbolcu bulup " ay bunu da kimse uyarmamış, yataktan kalkıp maça çıkmış, ense tıraşı da olmamış utanmaz şey, ayol dünya izliyor seni ekranlarda, şu kılığa bak" diyerek takılıyorum.

İnsan yaz gecelerini eğer tatil beldesinde değilse daha güzel nasıl geçirilebilir ki? Daha güzeli, daha iyisi yok, o derece iyiyim, o derece güzelim ve o derece huzurluyuz işte...

8 yorum:

kara kitap dedi ki...

maşallah mutluluğunuz ve huzurunuz hiç bozulmasın.yazdıklarınızı okuyunca nazım'ın o meşhur fasulyeli şiiri geldi aklıma. :))

. dedi ki...

Hiç bozulmasın o mutlulğunuz,huzurunuz,daim olsun.
Kem gözlerden saklasın,sakınsın sizi allah...

hüznün tadı dedi ki...

Evinizin huzurunu öyle bir hissettim ki; ben de huzur doldum hiç sırası değilken.

heidi dedi ki...

İnsan yaşarken ne çok şey biriktiriyor. Ben de hafta sonu onu düşündüm. Kitaplar anılar hadi bir yana birde kıyafetler çer-çöp sürekli tüketip sürekli biriktiriyoruz. Ruhumu hepten arındırıp biri hadi gel şu şehirde yaşa dese tek bir çanta ile yola düşeceğim bir hal isterim.

O hissi biliyorum. Tam da öyle bir şey mutluluk. Balkonda kuzu çiçekleri sularken, ben çaylarımızı tazelerken, kızların sere serpe akşam güneşinin tadını çıkarmaları. Huzurun içimden çıkıp tüm dünyaya taştığı anlardan biri. Sizde de var o hal. Öyle dingin öyle sakin..Huzurunuz hep daim olsun.

Sevgiler.

gri kent sakini dedi ki...

bir çırpıda okudum yazdıklarını ... balkonda sevgilim fasulye ayıklarken işten geldiğim bir ev düşündüm ,bi ağrılık çktü üstüme , dedim ki bak böyle birşey var dedim ... içimdeki umudu üzmedim ... sonra bir dua gönderdim ... ulaşmıştır yerine diye onada başka bir umut ekledim , yedi milyon saçma işin içinde bir küçük tebessüm ettim daha ne olsun ... böyle işte o mutluluk dediğinle yaşlan çello ...

çello çalan kedi dedi ki...

kara kitap, ebruli güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim.

hüznün tadı; huzur gelmişse hep tam sırasıdır, hadi ama..

heidi :)) evet evet evet kesinlikle evet mutluluk böyle bir şey...

gks yazışamadık görüşemedik bir türlü, teşekkür ederim, tebessümün küçüğü büyüğü iyidir iyidir sevgiler

Amaltheian dedi ki...

Alakasız br post'a yaroum olarak yazdigim icin kusura bakma:) Sadece haber vermek istedim! Pamuk ve uzerinde yatak esek de ev buldular:) O gun yayinladiklarimizin hepsi sicacik evlerinde simdi:)

çello çalan kedi dedi ki...

Amalthçım, bu süper haberle nasıl havalara zıpladım anlatamam sanki messi'yle sahadayım da gol pasını ben vermişim gibi :) o derece işte :) ben sayfamdaki ilanı kaldırıyorum, ama yeni talepler olduğunda "hayatın sadece bir tıkla değişebilir dene bak!" kısmı yeniden devreye girebilir.

çok çok öpüyorum. sevgiler.