19 Ekim 2010 Salı

21. Kitap : Lawrence Block - Kutsal Bar Kapandığında

Dün akşam buraya uğradım. Amacım şu kitabı yazıp kaçıp gitmekti, sonra Berceste ve Ali Bey'den yorumlar vardı, onları yayınladım. Sonra yanıt da yazdım, baktım saat 20.20 olmuş, doktora gitmemiz gerekiyor, Babamın ameliyatını yapacak olan doktor geçen hafta kardiyolojiye yönlendirmişti bizi. Kendisi 6 yıl önce bypass ameliyatı olmuştu da, şu anki durum nedir ve ameliyat edilebilir mi? işte bunun araştırmasını yaptılar, sonuç orta risk, yani ameliyat edilebilir.

Kitap hakkında yazamadan evden çıktım, doktor ile görüşmemizi yaptık, sabah hastaneye yatış yapılacak.
Ha ne diyordum, kitap. Akşam eve motorla gelemedim, nasıl yağmur nasıl yağmur anlatamam, motoru depoda bıraktım. Eve Yasemin bıraktı. Annemler bir haftadır bizimle kalıyor ya, evde harika yemekler var, Oğuz geç gelecek belli ki, aç değilim, hemen çalışma odasına koştum, amacım haftalardır elimde sürünen bu kitabı bitirmek. Bunu resmen kendime iş edindim. Babam haberleri izliyor. Annem hastane valizini hazırlıyor. Kitap ha bitti ha bitecek.

Bütün bunlar olurken gözüm kitaplarda. Ne okusam ne okusam. Endişeli Peri Dostoyevski okuyor, nasıl özeniyorum anlatamam. Ama yok, hem iyi bir çevirisini bulmam hem de şu ameliyat faslını atlatmam lazım. Ayrıca yeni bir kitap almak yerine elimdeki stokları eritmeyi diliyorum.

Kutsal Bar Kapandığında nasıldı peki? Eh. Demek Lawrence Block yaz günleri için idealmiş de, şimdi yeni bir alana geçmek lazım.

Şimdi ben en iyisi gidip ne okuyacağıma karar vereyim.

7 yorum:

Lotus dedi ki...

Babana çok çok geçmiş olsun. Ortopedi ameliyatı galiba. Yüreğinizi ferah tutun, hemen geçsin, iyileşsin.
Sevgiler
Nilüfer

springoss dedi ki...

geçmiş olsun çok, acil şifalar ;) okuyacak şey bulunur ayrıca, yeterki okuyacak zaman gelsin...

SeV@L dedi ki...

Umarım baban ameliyatı da ameliyat sonrasını da sorunsuzca atlatıverir. Her sıkıntı, stres siz ne olduğunu anlamadan uçup gidiverir.

Çok geçmiş olsun.

Berceste dedi ki...

Eeeee kitap hangi kitap?

çello çalan kedi dedi ki...

Lotus çiçeğim, Springoss, Seval çok ama çok teşekkür ederim, gerçekten.

Yalnız bırakmadınız. Hissettim. Şükran.

çello çalan kedi dedi ki...

Berceste, dün akşam eve geldiğimde tek düşündüğüm uyumaktı. Öyle de yaptım. Bugün biraz sonra bişeyler yiyeceğim, sonra sınava çalışayım diyorum, tipik öğrenci ekolunden gelip hep son gece sınava çalışanlardandım ama bari şu yaşımda bunu kırayım diyorum :)
Motoru kullanıyorum ehliyetim de olsun istiyorum. Sınavı da atlatayım o arada okuyacağım kitap omzuma dokunup hey der ümidindeyim.

Kucaklıyorum seni.

Berceste dedi ki...

Hersey diledigince olsun...