25 Ekim 2010 Pazartesi

Tıslayan, zıplayan, biraz yabani ama biraz da sevimli

Pirinç çok yabani bir kedi aslında. Yüzünü kolay kolay misafire göstermişliği yok. Misafir en az 15 gün kalacak ki, o da kendini hapsettiği yatak odasından çıkabilsin. İnan abartmıyorum. Çocukları pek sevmez cümlesini kursam yanlış kurmuş olurum, "hiç sevmez" dersem bu daha doğru. Bugüne kadar karşılaşıp tıslamadığı çocuk çıkmadı. Misafir demek, onun özel alanına müdahale etmiş bir yabancı demek. Derhal evden gitmesi gerek. İşte bu sorgusuz sualsiz eve gelen yabancının onu kolaylıkla sevmişliği de yok. Biraz biraz kedilerle yaşamış olan insanlar nasıl yaklaşılması gerektiğini bildikleri için, Pirinç onlara karşı biraz daha ılımlı. Janis ve Geveze, Pirinç'in ılımlı davrandıklarından misal. Janis onun oyun arkadaşı, şöyle yatıp kendini püfür püfür sevdirebileceği biri değil. Ne zaman Janis'i görse zıp zıp. Bir de onunla halı kaydırmaca oynuyorlar en çok. Ben de ne zaman halı kaydırmaca oynasam aklıma Janis geliyor. Hep diyorum ya insanın zihni çok garip, çok katmanlı, hafıza bazen güzel bir yuva, bazen arkana bakmadan kaçılması gereken bir canavar. Her şey hafızanı nasıl kullandığına bağlı.

Bunları neden anlattım bilmem. Dün sabah kahvaltıdan önce yukarıdaki fotoğrafı çektim, buraya fotoğrafı koyarken Pirinç'i karakteri ile de anlatmak istedim demek. Bir de gözleri güzel, kesinlikle haklısın evet.

2 yorum:

. dedi ki...

gözleri güzel gerçekten...
geçensene senin ve cansuyunun karlı fotoğraflarına bakıp hayıflanıyordum,şimdi de kedilere...
pirinç ve zekai(sevalin kedisi)seviyorum ben kedileri...

springoss dedi ki...

çok güzel bir kedi bu maşallah, gözler, bakışlar..belli ama bir yabanilik var, ürkeklik sanki daha çok :)

benim kedim bunun tamtersi, benimki de tekir, ama bir kedi en maksimum ne kadar yılışık ve sevgi dolu olabilir düşünün, işte benim kedim o kedi :))eve gelen misafirlerin ayaklarını yalamadığı kalıyor bitek, biz de insanlar rahatsız olmasın diye oğlumuzu odalara kapatıyoruz zorla :))

velhasıl, bu kedi milletinin hepsi birbirinden güzel, birbirinden tatlı! yabanisi başka güzel, yılışığı başka güzel! hepsini çok seviyorum, çok karakterli hayvanlar :))