7 Aralık 2009 Pazartesi

Merlin'den Boleyn'lere, Boleyn'lerden Balta Harry'e bir pazar

Yayıla yayıla geçirdiğimiz pazarlardan biri daha. İzlediğim ve okuduğum karakterlerin etkisinde geçirdiğim bir tatil günü.

Kahvaltı sonrası keyif çayımızı içerken; The Shawshank redemption ... (Esaretin Bedeli)
Her ne kadar baş karakter Andy Dufresne ve Red olup ikisi de çok şahane olsalar da benim karakterim Brooks oldu. İlgilendiğim kişi Brooks olunca "Brooks was here" hikayesi de geldi boğazıma yumruyu oturttu.

Öğle sonrası sinema arası; Boleyn Kızı kitabına başladım. Karakterleri yeni yeni tanıyorum, favori bir Boleyn'im ya da peşinden sürüklendiğim bir karakter yok, kitap okuma anlarımdan aklımda sinsi Anne Boleyn kalıyor, gerisi henüz çok silik.

Akşam karanlığı çökerken; Lock, stock and two smoking barrels. (Ateşten kalbe, akıldan dumana) Bir Guy Ritche filmi. Bu tarzın adı neyse artık bilmiyorum ama ben bu tarza bayılıyorum. Favori karakter olarak iki salak hırsız ile balta Harry arasında sıkışıp kaldım, sonra Balta Harry de karar kıldım. İlk fırsatta Snatch filmini izleyeceğim..

Gece olmuşken ve ben uyumaya direnirken ; Merlin. Bir cnbc-e dizisiymiş. Düne kadar haberim yoktu tabi. Oğuz evin Cnbc-e dizilerini yakından takip eden üyesi olarak Merlin'i tanıttı. Merlin'e ve kepçe kulaklarına bayıldım. Ama izlediğim ilk bölüm olduğu düşünülürse favori karakterimin Gaius olması anlaşılır bişeydir di mi? Önümüzdeki günlerde favorim değişebilir belki kimbilir.

4 yorum:

mavi dedi ki...

snatch.. güzel bir film.. tavsiye ederim. brad pitt ve jason statham faktörü önemli.. harika bir kara mizah.. filmden aklımda kalan replik ise: how big is he? (brad pitt, çingene aksanıyla, arabadaki adamın ölçülerini soruyor. şu anda bişi ifade etmio farkındayım, izlemen lazım.. brad pitt e kocaman bir alkış :D

çello çalan kedi dedi ki...

z. ve m. Rocknrolla'dan sonra guy ritchie filmlerini toplamaya karar verdim. Snatch ve revolver evde bekliyor. İzlediğimde mutlaka buradan yazarım zaten:)

kara kitap dedi ki...

ben merlin'e bayılıyorum.izlediğim nadir dizilerden.benim favori karekterim ejderha.

çello çalan kedi dedi ki...

kara kitap düşündüm de evet bak olabilir. gerçi efektler çok gudik olmuş be.