25 Mart 2010 Perşembe

Beni bekle ey bisiklet, seni almaya geliyorum

Her küçük kentte olduğu gibi burada da var çarşı kavramı. Alışverişin aktığı ana damar. Kahveler, dükkanlar, tarihi çarşılar hemen hemen aynı arena içersinde boy gösteriyor. Akşam üzeri bisiklet bakmaya gideceğim bu arenaya. İşe gidip gelirken kullandığım yol, hem yürüyüş için hem bisiklet için ideal. Hoş olur bence. Yıllar sonra pedallara basmak için can atıyorum. Bekle beni, geliyorum.

Edit; Evet, aldım. Ama yarın akşam gelecek, beğendiğim bisiklet üzerinde bir kaç değişiklik istedim, esnaf tanıdık ya, "sıkıştırma beni, zaten akşam olmuş, ben yarın akşam evine bırakırım olur mu" dedi. Ee olur. Eve girerken Fevzi Abi'yi gördüm, Ah dedim ben de sana geliyordum. Soru işaretleri ile baktı yüzüme. Bana garaj lazım, benim artık bir bisikletim var. Kazan dairesini gösterdi. Üstelik apartmanın yanından girişi var, bu ne demek, öyle elimde bisiklet merdiven çıkmakla, inmekle uğraşmayacağım, sitenin yanından hooop garaja..

6 yorum:

beste dedi ki...

kirmizi olsun hem de hayirli olsun:) bende bahari bekliyorum bisikletime binmek icin, arkasinda da oglum, onumde sepetim alisverise gidecegiz:) Uzaktan bakinca cocuk zannettigim minicik bir teyze var, herhalde yasliliktan araba kullanamiyor, hergun goruyorum ekmek almaya bisikletiyle gidiyor!!

Lotus dedi ki...

Süper fikir:) Ben İstanbul da da kullanıyorum. Edirne'de var mı bilmiyorum ama "Trek" marka tavsiye ederim, çok kullanışlı. www.yesilbisiklet.com da 2010 modellerini görebilirsin. Çarşı dedin, aklıma "Saraçlar" Caddesini getirdin, çocukluğumun alışveriş caddesi:) Sevgiler

Benim Güzel Yolculuğum dedi ki...

Oley! Harika olmuş çok sevindim yaw:)
Pedala kuvvet!

gri kent sakini dedi ki...

hayırlı olsun çello valla bi tur binmiş kadar sevindim :))bisikletle ilgili gelsin yeni fotoğraflar yeni yazılar :) bide yeni gölgeler tabiiiiii

çello çalan kedi dedi ki...

Gks, sabah işe geldim, bisikletten indim ve biraz önceki postta yayınladığım fotoğrafı çektim.
Sonra masama oturdum. Bilgisayarımı açtım ve karşımda senin mesajın. İlahi gks dedim. gerçi bisiklet gölgesinin fotoğrafını çekeceğimi tahmin etmek zor değil ama bunları ardarda yaşamak insanın hoşuna gidiyor. Sabah sabah gülümsedim.

Beste, yeni evinize ama özellikle o oğluna bayılıyorum. Bak görüyor musun yaş farkı çok ve ben evliyim, oğuz duymasın ama oğlunun büyümesini beklesem, siz beni dondursanız bir köşede hıh olmaz di mi :))

Lotus mesajını gördüğüm zaman çok geç kalmıştım, ama şimdi aldığım da çok fena değil.

Janis sabah beni bir görsen, istanbul a göre buradaki yaşam bana bir hayal gibi göründü.. gülümsedim durdum. bence de oley:)

gri kent sakini dedi ki...

hep gülümse sabah sabah gülümsemek iyidir :) biseklette hakettiği gölge fotosuna kavuşmuş perfect :)