19 Mart 2010 Cuma

Yarımlar kalanlar, tek bacaklı m ve Zamanın Tozu

Eve gidip yarım kalmış olan 7 Kocalı Hürmüz'ü bitirip, 1 bölüm Gossip izleyip, taaa hafta başında toplamak için dağıttığım ama henüz tam anlamıyla toplayamadığım gardrobuma sihirli ellerimi değdirip ardından kendimi Bin Muhteşem Güneş'in kollarına bırakmak istiyorum.

Bin Muhteşem Güneş demişken, henüz tam olarak kitabın içine giremeden hikaye Nana'ya veda etti, ne olduğunu bile anlayamadım, akşam "hadi ordan" diyerek okuduğum bölümü bitirip kitabı komidinin üzerine bıraktım. İçimden bir ses "bırak" diyor bu kitabı, üstelik çok gevşeklik ettim kitap konusunda, biraz daha ciddi okumalara geçesim var. Janis'den kopyasını aldığım Budizm var, Janis sen var ya böyle tavukları yemler gibi gelip önüme bir tane buğday tanesi bırakarak hani neredeyse meditasyonun m harfinin ilk bacağını çizerek gittin, gerisini de bana bıraktın. E öyle de olması gerekiyor kabul ediyorum, içimin o tarafı kımıl kımıl...

Bugün öğle saatlerinde "Çello abla sana kargo var" dedi çocuk. Çello abla da çok komik oldu kabul ediyorum. Neyse konumuza dönersem, beklemediğim her kargo benim için sürpriz. Böyle neşeli neşeli koştum kargocunun yanına, kargocunun elinde bir zarf. Anaaaaa inanmıyoruummm diyerek ne çıkacağını az çok bile tahmin edemeyerek açtım. Çok sevgili biricik Cenk, Zamanın Tozu'nu göndermiş. Angelopoulos benim için hüzün, yavaşlık, hikaye, görsellik ve biraz da hediye oldu. İlk uygun zamanda izleyeceğim...

Bugün cuma, gökyüzünde güneş, hafta sonu yine belki güneşe veririz kendimizi kimbilir.

3 yorum:

geveze baykuş dedi ki...

hürmüz nasıl çellocum? ben fragmanlara bakarak son dönemin salgın hastalığı abartılı mimik ve bağırış çağırıştan ibaret hissine kapıldığımdan izlememekte direniyorum ama merak da gıdıklıyor bi taraftan.

çello çalan kedi dedi ki...

hürmüz'de aynı şeye takılmışız bak, abartılı bir oyunculuk sözkonusu. oynuyorum ifadesi oynayan bir çok kişinin üzerinden akıyor. adamı sıkan cinsten.. okul tiyatrosunu izliyor hissine kapılıyorum, benim için şimdilik tek güzel olan müzikleri... filmleri yarım bırakamadığım için -sanki arkamdan kovalayacak- izleyeceğim yine de.

geveze baykuş dedi ki...

o zaman hiç bulaşmayayım ben. nerdeeeeee ayten gökçer'in sahnede gümbür gümbür oynadığı hürmüz nerde bu ucuz tiplerin defalarca çekilebilecek imkanlarla yaptığı boktan işler.