8 Eylül 2009 Salı

Yaz mevsimi uğurlaması




Güle oynaya uğurluyorum ben bu yazı. Emin ol yine çok mutluyum. Yaz mevsimlerinin zihnimi uyuşturduğunu, bedenimi hareketsiz kıldığını, isteklerimi körelttiğini hep söylerim. İki gündür gökyüzünü kapatan bulutlar hem yeryüzüne hem yüreğime sular serpti, yüzümde güller açtı. Nedensiz gibi görünür bu sevinçlerim. Mesela ben havanın erken kararmasına bayılırım. Işıklar erkenden yanar, sokaklar boşalır, hayat elini eteğini çeker de bir güzel evine saklanır ya, tamam derim olması gereken işte bu. Oysa kim ne yaparsa yapsın banane.

Neyse işte ben kat kat giyinmeye, evin içindeki ısı 24 derece olsa bile ayaklarımda termofor ile film izlemeye, Pirinç'in kıçımın dibinde uyumasının kıçımı terletmemesine, sabah uyandığımda evimin içindeki loş huzura kış gelmeden hazır halde bekliyorum.

Not: Yiyecek açısından gereken hazırlığı elbette annem yaptı. Bezelye, barbunya, haşlanmış mısır ve közlenmiş kırmızı biberlerim annemin dondurucusunda olduğuna göre şanslı birşey miyim ben neyim? Evet. Öyleyim.

Annee, dondurucunun orta rafındaki poşetlerin benimkiler olduğunu söylemiştin, yemek yaparken yanlışlıkla benimkilerine sulanayım demee bu biiir.. tamam bir ara alıcam ve senin dolabını sana bırakacağım söz bu ikii .. sen o kadar hazırlanmaya üşenmiyorsun ben almaya üşeniyorum diyorsun .. haklısın.. bu üüüç .. Oğuz unutma da al bari, ayıp ama kadına aaa...bu dööört... bitti.. perde kapanabilir.

2 yorum:

baskasininsesi dedi ki...

ben kışın kıştan, yazın yazdan bıkan biriyim :) her ikisini de sevinçle karşılar; ortalarına doğru fenalıklar geçirmeye başlarım. şimdi ben de senin gibi bir umut kışı bekliyorum. yaz gerçekten çok sıktı, uyuşturdu beni de.
not: Mercan için yazdığın yorumdan dolayı teşekkür ederim. o bizim tatlı, tombiş, aksi kızımızdı. neden teşekkür ediyorum, biliyor musun? bir insanı kaybettiğinizde herkes acınıza ortak olur. ama kedinizi kaybettiğinizde eğer acı çekerseniz hakir görülürsünüz.

G ü n e ş K i t a b e l e r i dedi ki...

Eger kisi Almanya'da gecirmeyecek olsaydim bu sözlerine katilabilirdim ama hayat eksi yirmi-yirmi alti derece arasinda kis aylari pek de cekilir olmuyor. cesit cesit cay dahi adam etmeyi beceremiyor o günleri :)
Git de al artik kadinin sizin icin hazirladiklarini, emeklerini bosa cikarma Ayse Teyzemin;)
Hasretle öperim...