29 Nisan 2010 Perşembe

Yanıbaşımdaki tarla

Dün akşam saat 18.30 sularında bir traktör geldi ve yanıbaşımdaki bu tarlayı sürdü. Bu tarlaya geçen yıl buğday ekilmişti, bu yıl burada ayçiçeği yetişecek demek ki.

Bu fotoğrafı mutfak penceremizden bu sabah çektim. Dün sürülmüş olan tarlaya, orada olup biteceklere tanıklık etmek hoşuma gidiyor. Eskiden olsa biri bana bu fotoğrafı gösterdiğinde yeşil alanlar çim, kahverengi toprak olanlara bişey ekilmemiş derdim. Şimdi yeşil alanlara buğday ekilmiş, toprak alanlar havalandırılıyor ve ayçiçeği ekimine hazırlanılıyor derim.

9 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Ne hoş böyle bir manzaraya bakan penceresi olmak, insana sonsuzluk duygusu veriyor. Çocukluğumda oturduğumuz evin etrafı da böyleydi, şimdi o verimli tarlalardan devasa bloklar yükseliyor. Ota, çiçeğe, ağaca merakım o çocukluktan geliyor sanırım.
Ayçiçeği tarlasının gelişimini fotoğraflarsın herhalde, ne muhteşem görünürler büyüyünce.
Günün güzel geçsin...

çello çalan kedi dedi ki...

sevgili leylak, evet amacım açıkçası tarladaki gelişimi fotoğraflamak, yani bu bir serinin ilk çalışması ve bu serinin kaptanı doğa ... bakalım nasıl olacak hep birlikte izleyeceğiz

. dedi ki...

muhteşem karelerle bayram edecek gözlerimiz desene...

çello çalan kedi dedi ki...

ebrulim, umuyorum, göreceğiz.
aslında yeni başlamış bir inşaatı fotoğraflamayı da istiyorum ama bir tarla, tanıklık etmek için güzel bir seçim gibi en azından inşaata göre :)

Unknown dedi ki...

Bundan sonrasın da yağmuru bekleyecek insan...

Lotus dedi ki...

Sevgili cellocu, harika fotoğraflar için teşekkürler, beni yenilediler:) Tarla kokusunu getirdiler..Edirne'de şehir evlerinin yanında hala tarlalar olması da umut verici.. Sizin evin bölgesi neresi? merak ettim:)
ayrıca bisikletin için geçmiş olsun.. Ben yine TREK derim, pek bi sağlamdır:)

çello çalan kedi dedi ki...

Lotuscum, Serhat Koleji, Bahai mezarlığı güzergahındayım, buralarda da yeni yeni bloklar yükseliyor her geçen gün.
Trek konusuna gelince, şu cadillac biraz daha eskisin, seni dinleyeceğim söz:)

Aylak Kedi dedi ki...

ah çellocum senin yüzünden artıyor kırlara gitme isteğim o kokuya olan ihtiyacım artıyor.. zira seçenekleri düzüyorum önüme, tek başıma da gidemem ki ..

çello çalan kedi dedi ki...

Demek bizi ziyaretin esnasında o açlığını doyuracağız, iş başa düştü desene :)