14 Nisan 2010 Çarşamba

Bir pazar gününün anatomisi

Kentin içindeki yaşamı terk edip bir gün, bir köye yerleşmek mi olmalı yeni amacımız. Yapabilir miyiz günün birinde bunu? Belki... Kimbilir...


Kuzenim yol boyunca tüm mızmız hallerimi üstlendi, nerede istersem durdu, bekledi, güldü, güldü, güldü...

Siz beni burada bırakın, dönüşte alırsınız dedim ama kendimi dinletemedim...

Dereler, tepeler geçtik, az gittik, uz gittik...

Kendimizi kahvaltının kollarına bıraktık ... Püfür püfür esen rüzgarda ruhumuzu doyurarak masadan kalktık.

Evin kedisi Angel, doğanın içinde yaşayan bir kaplan gibi... Onu izlerken çimenlere uzandım, geldi kuruldu üzerime, sonrası mırıl mırıl mırıl... Biraz da uyudum mu ne?


Kuzu kulağı toplamaya gittik hep birlikte, en başarısız bendim, Oguz ve amcam elleri ile koymuş gibi bulabilirlerken, ben bulamadım, onların topladıklarını kıtır kıtır yiyerek, mine çiçeklerini seyrederek oyalandım. Bilmiyorsanız söyleyeyim, kökleri kırmızı oluyor bu kulakların...
Söylesem inanmazsın, işte kanıtı, çiftliğe giderken böyle bir köy var içinden geçtiğimiz...
Eve dönerken bir kucak dolusu sarı papatya, taptaze yumurta, balkondaki saksılarımıza ekilmek üzere yaban zakkumları ve elbette bolca huzur .... Daha ne olsun, hımmm her pazarımız böyle olsun...

6 yorum:

Fifi Croissant dedi ki...

Neresi bu Saksagan, ne cennet yermis...

çello çalan kedi dedi ki...

Magissacım, Edirne'nin köylerinden biri bu Saksağan, yahu saksağan diye isim mi olur ama var işte.. Edirne'ye uzaklığı sanırım 15-20 km ya var ya yok.. yani beklerim :)

gri kent sakini dedi ki...

kokusu geldi buralara kadar ... kırların ,çiçeklerin ,çimenin... en çokta huzurun ... yaz gelsin artık uzanıp çimlere uyuyakalalım huzurun ayak ucunda :)

Benim Güzel Yolculuğum dedi ki...

Çatlamak üzereyim. Ahanda çatladım... Belki bi gün yanımda bi dobişle dayanırım kapınıza. Olamaz mı, olabilir.. :)

Lotus dedi ki...

Evet evet köyde yaşayalım:) Sen Saksağan da ben Poyraz da aynı anda aynı seyleri dusunmusuz:) Poyraz, istanbul boğazının anadolu yakasının en kuzey noktasında (anadolu kavağından bile ilerde) bir balıkçı köyü.. www.aslimo.blogspot.com da görebilirsin:)

geveze baykuş dedi ki...

ege'de bi yerde zıpır diye bi dere var :) üstündeki köprüyü ilk geçtiğimde yanımda fotoğraf makinem yoktu, bi daha da yolunu bulamadım.